Ilmanvaihtoon liittyvät palvelut yksityisille

Ilmanvaihtokanavien puhdistukset

  • Suoritamme puhdistuksia niin omakoti, rivi- kuin paritaloissa. olipa kyseessä sitten painovoimainen ilmanvaihto, huippuimurilla toimiva poistojärjestelmä tai LTO-koneella varustettu tulo/poisto, niin puhdistus onnistuu kauttamme.  

Ilmastointikanavien asennukset
Ilmamäärien mittaukset ja säädöt

  • Ilmanvaihtokoneen käyttöönoton yhteydessä tai kanavien puhdistuksen tai muiden muutostöiden jälkeen tehty ilmavirtojen säätö ja mittaus on tärkeä työvaihe. Oikein tehdyllä säädöllä varmistetaan jokaisen huoneen tarkoituksenmukainen ilmanvaihto ja oikea tulo- ja poistoilmavirtojen suhde. Ylipaine rakennuksessa työntää huonekosteutta ulkovaipan rakenteisiin ja liian suuri alipaine voi haitata tulipesien vetoa.

Suodattimien vaihdot
IV-koneiden huollot

Kotitalousvähennyksen määrä

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2016 vähentää 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut tai 45 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta (vuonna 2015 sama määrä).

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2016 on 2 400 euroa vuodessa (vuonna 2015 sama määrä). Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2016 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä noin 5 555 euroa [(5 555 x 45 %) - 100) = 2399,75].

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2016 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Yhteydenotto